Tajne koje prodavači prodavnica nikad ne otkrivaju

0

Trgovine često rade trik zbog kojeg trošimo više.

Bright Side je odlučio da im pokaže i pomogne nam kada želimo ići u kupovinu:

Popusti koriste trgovinama, a ne kupcima:

Popusti su dizajnirani tako da kupite stvari koje niste ni planirali, prenosi Telegraph. Mnogi ljudi ne mogu odoljeti iskušenju da vide popust. Ali čemu zapravo popusti?

Ponekad prodavnice namjerno podižu cijene neposredno prije popusta kako bi upozorile kasnije i privukle kupce.

Oglasi iz trgovine mogu prikazati popuste i do 70 posto, ali takvi popusti pronaći ćete samo za jedan artikal.

Slične veličine mogu biti vrlo velike ili vrlo male, ovisno o marki:
Različiti proizvođači imaju različite veličine. Zbog toga ćete biti fiksni za malu mjeru (S) u jednoj trgovini, međutim, nećete moći srediti srednju mjeru (M) u drugu trgovinu.

Rad sa slavnim dizajnerom ne garantuje kvalitet:

Veliki brendovi ponekad stvaraju odjeću u suradnji s renomiranim dizajnerima. Cilj im je da kupci plate više za ekskluzivne predmete. Međutim, jedino što im je ekskluzivno jest njihova proizvodnja u manjoj količini, kvaliteta takvih odjevnih predmeta nije bolja od kvalitete ostalih odjevnih predmeta.
Dio za slijetanje izgleda neuredno sa svrhom:

Jeste li ikad primijetili kako se sva odjeća u trgovini profesionalno sklapa dok je prizemni dio u potpunom haosu? To se radi kako bi se kupac osjećao sretnim što je u toj zbrci pronašao pravu stvar i kupio je odmah.
Štetni proizvodi koriste se u proizvodnji odjeće:

Čak i ako se za neki predmet kaže da je „100 posto prirodan“, to još uvijek može biti opasno za vaše zdravlje. Proizvodnja odjeće uključuje proizvode koji se ne mogu prepoznati bez odgovarajućeg laboratorijskog ispitivanja. Uvijek perite novu odjeću prije nego što ih odjenete. To će smanjiti količinu opasnih proizvoda i čuvat će vas u slučaju da čistoću ostave prethodni kupci koji su je isprobali.
Sintetički premazi koštaju onoliko koliko sadrže prirodni proizvodi:

Proizvođači često stavljaju višu cijenu na sintetičku odjeću kako bi kupcima dali poticaj za kupovinu skupljih predmeta koji sadrže prirodne proizvode. Potrošač smatra da pamučni džemper nije mnogo skuplji od sintetičkog i kupuje ga bez da dva puta razmisli.