Home Sport 24 августа 2018 292 Pročitano

Serena ovo nije smela obući sve ima svoju granicu a ona je ovog puta otišla mnogo dalje

Predsjednik Francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli najavio je zabranu modnih kombinacija na Roland Garrosu poput one s kojom se na terenu pojavila Serena Williams ove godine…

Podsjetimo, 36-godišnja Amerikanka igrala je modnoj kombinaciji koja je prozvana ‘kostimom Crne Pantere’, a svoju je odluku branila tvrdnjom da u toj opremi simbolizira snažnu ženu koja je uspješno prebrodila sve teškoće koje idu uz trudnoću, prenosi Tportal.hr.


‘Za sve majke koje su prošle tešku trudnoću i koje su svašta morale proći da bi ponovo bile na sto posto i vjerovale u same sebe. To predstavlja moja odjeća,’ pravdala se Serena Williams u maju.

Ali u Wimbledonu postoje jasna pravila odijevanja pa se tri sedmice kasnije na terenu pojavila u bijeloj haljini, a vodstvo Roland Garrosa najavljuje uvođenje strožih pravila i na svojim terenima.


‘Mislim da smo otišli predaleko. Kombinacija koju je Serena nosila ove godine neće se više prihvaćati. Treba poštivati mjesto i igru,’ izjavio je Bernard Guidicelli za Tennis Magazine, a predsjednik Francuskog teniskog saveza odgovorio je i na Serenino opravdanje:


‘Ako svoje emocije želi prenijeti s nečim što je lijepo, na lijepom mjestu, one će se još i uvećati.’

Sereni za slične modne akrobacije još ostaju US i Australian Open…

Komentari

Komentari (Nema Komentara)

Ovaj članak je zatvoren za komentare..

Copyright © 2017 Mojvideo DotMe ⇔ Sva prava zadržava i dozvoljena upotreba uz postavljanje linka koji će upućivati ka Mojvideo DotMe Vesti Online Aktuelnosti dana iz Srbije, regiona i sveta
Vesti Online