Home Crna Gora 4 маја 2019 124 Pročitano

MILO PRELOMIO: U Srbiju šalje novog ambasadora Tarzana Miloševića

BEOGRAD – Crnogorski predsednik i lider DPS prelomio oko imenovanja novog ambasadora u Srbiji.

Kako Novosti saznaju iz izvora bliskih vrhu DPS, lider najjače partije i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, odlučio je da novi ambasador Crne Gore u Srbiji bude aktuelni politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

Sadašnji crnogorski ambasador u Beogradu je bivši ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović, koji u julu po sili zakona odlazi u penziju jer tada puni 67 godina.
Nekadašnji poznati privrednik koji je karijeru počeo u Višegradu, a potom se biznisom bavio u rodnom Bijelom Polju, politički uzlet je počeo kao predsednik opštine Bijelo Polje, i na toj funciji je proveo dva mandata. Potom je izabran za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja u vladi Mila Đukanovića, da bi prešao na sadašnju partijsku funkciju.

U vrhu DPS Milošević slovi za čoveka bliskog srpskoj opciji, ali i nekog ko je znao da “čuje“ stavove opozicije o brojnim pitanjima.

Njegovim imenovanjem, koje je kako se smatra gotova stvar, Đukanović, bez ikakve sumnje, šalje svojevrsnu poruku Srbiji u vreme kada su između dve države poprilično zahladneli, pre svega zbog položaja srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, ali i priznanja nezavisnosti takozvane države Kosovo.

Komentari

Komentari (Nema Komentara)

Ovaj članak je zatvoren za komentare..

Copyright © 2017 Mojvideo DotMe ⇔ Sva prava zadržava i dozvoljena upotreba uz postavljanje linka koji će upućivati ka Mojvideo DotMe Vesti Online Aktuelnosti dana iz Srbije, regiona i sveta
Vesti Online