Home Srbija 13 маја 2019 341 Pročitano

Bik Mališa od 1.710 kg atrakcija poljoprivrednog sajma: Voli da „cmokne“ one koji mu se dopadnu

Jedna od atrakcija ovogodišnjeg 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pored ogromnih mašina, jeste i živa grdosija koja se nalazi na izložbi goveda – bik težak 1.710 kilograma.

Iako je zavidnih gabarita, ime mu je u deminutivu – Mališa, ali teško da i jedan posetilac najveće poljoprivredne sajamske manifestacije u regionu može da kaže da Mališa nije najveći bik na prostoru Novosadskog sajma, javlja Anadolija.

Ovaj rogati mladić rodom iz Salaša Crnobarskog u opštini Bogatić u Mačvi 25. aprila napunio je pet godina, a ovo mu je treće učešće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Kako kaže njegov vlasnik, Radenko Jeremić, Mališa iz godine u godinu dolazi sa sve većom kilažom i sada je bez premca na ovogodišnjem sajmu.

„Više voli da leži, nego da stoji“, kroz osmijeh govorio je Radenko.


Uostalom, treba na tim nogama iznijeti tonu i više tereta. Mališin gazda navodi da nema poseban režim ishrane, ali mu hrane nikad ne nedostaje.

„Jede koliko hoće. Pojede od 12 do 14 kilograma koncentrovane hrane dnevno. A jede i sijena po volji“, rekao je Jeremić.

Na njegov impozantni gabarit ide srazmjerno blaga narav. Po uzoru na crtanog bika Ferdinanda, čak je i bojažljiv pred nepoznatim ljudima koji dolaze da ga fotografišu ili ga pomaze.

„Vidite i sami kakav je. Dovoljno je samo u oči da ga pogledate i sve će vam biti jasno o njegovoj naravi. Voli on i da poljubi, odnosno poliže one koji mu se dopadnu“, pričao je reporteru Anadolije Radenko Jeremić, dok je Mališa kretao da „cmokne“ jednog od posjetilaca koji ga je češkao između očiju.

Posjetioci Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu moći će da vide Mališu do petka 17. maja.

Komentari

Komentari (Nema Komentara)

Ovaj članak je zatvoren za komentare..

Copyright © 2017 Mojvideo DotMe ⇔ Sva prava zadržava i dozvoljena upotreba uz postavljanje linka koji će upućivati ka Mojvideo DotMe Vesti Online Aktuelnosti dana iz Srbije, regiona i sveta
Vesti Online